28 DECEMBER

 
 
 
 
 
 
Hej på er!
 
Kom just hem efter att ha jobbat 7-16, och är sååå trött. Så har nu kastat ihop en sallad för att mätta magen lite , vilket känns fräscht nu efter all jumat, och sedan ska jag plugga ikapp lite. Kom ju lite efter i skolan när jag gick på intensivkursen för körkortet i november, så försöker plugga ikapp nu på jullovet.
Ikväll ska jag verkligen bara ta det lugnt och kolla på serier, och kanske lägga en ansiktsmask och hårinpackning, känns som att det behövs...
 
Hoppas ni får en fin kväll!
 Drömdestinationer 2018

 God morgon på er!
 
 Eftersom mitt inlägg om de nya destinationer jag var på under 2017 blev så uppskattat, så tänkte jag nu göra en lista med de nya destinationer jag skulle vilja åka till under 2018. Detta är alltså inte alla destinationer jag drömmer om, utan bara de som jag är sugen på det kommande året och som det faktiskt finns chans till att jag kan åka till med tanke på ekonomi och tid. 
Listan är ej i ordning!
 
1. Malta
Har varit jätte taggad på att åka till Malta nu ett tag och hoppas att det kanske blir av i år. Tycker det verkar som ett väldigt mysigt och lugnt semesterställe med sol och fina bad möjligheter. Känns inte så jätte ''hypat'' heller, vilket jag gillar. Skulle lätt kunna tänka mig att åka hit typ 1-2 veckor och utforska Malta, ta en massa fina bilder, sola ,bada och äta gott.
 
2. Kina
 
Kina har varit ett drömresemål för mig i flera år nu. Tycker deras natur är heelt fantastisk, men även mat, kultur och andra sevärdigheter som tex Kinesiska muren och olika tempel lockar. Känns som att jag vill ha lite tid där när jag väl åker dit, finns ju så mycket att se och uppleva :) 
 
3. Nederländerna, Amsterdam
 
Amsterdam är något jag blivit sugen på ganska nyligen. Känns som ett ganska ''lagom'' resemål, där man inte behöver vara borta flera veckor för att hinna uppleva allt. Kan tänka mig Amsterdam som en perfekt ''komma- bort-från-vardagen-resa. Som typ en weekend ,för att få lite miljöombyte och upptäcka nytt, och få ta massor av fina bilder såklart ;)
 
4. Japan
 
 
Här känns det också som att det mest är naturen, kulturen och inte minst de superfina körsbärsträden jag är ute efter, precis som med Kina. Är inte jättesugen på att typ bara vara i en storstad som Tokyo, utan mer natur och landskap. Och att få jämföra skillnaderna mellan Japan och Kina. Dock så blir det isåfall bara en av de under 2018, inte båda Kina och Japan.
 
 
5. Estland/Lettland, Riga/Tallin
 
Kan kanske inte säga att dessa direkt är mina drömresemål. Men känner lite att jag måste ha varit där, då det är såpass nära Sverige, men ändå skiljer sig en del, av vad jag har hört. Jag kommer inte att åka till både Estland och Lettland under 2018, utan om det ens blir något så blir det en av dom. Även dessa tänker jag mig som en kort resa, förmodligen en sådandär 40-timmars kryssning där man får en dag i land. Om det blir av, kommer det nog att bli någon tråkig tid på året, då man kanske behöver lite miljöombyte ;)
 
6. Grekland
 
 
Har varit på ganska många vanliga solsemester destinationer förut, så nu är jag riktigt sugen på Grekland!
Känns också som ett land jag nästan känner att jag måste ha besökt, då det är en av de mest populära semesterorterna i Europa. Tänker mig detta som en riktig ''svennesemster ''helt enkelt, utan stress och med sol, bad och grekisk mat.
 
7. Storbritannien, London
 
 
Det här är egentligen såå konstigt, då jag aldrig någonsin har varit sugen på att åka till London förut. Men för några  veckor sedan började jag helt plötsligt bli jättetaggad på att åka dit över en weekend. Detta är också ett land och en stad som jag känner lite att jag ''måste'' ha varit i. Har ju dock varit på flygplatsen där men tycker  inte att det räknas. Haha vet inte vad det är med mig och vissa ställen men känner bara att jag måste kunna ''checka av'' det på listan ;) Så är riktigt sugen på att åka dit, shoppa, se sevärdigheterna som finns där, gå på alla dessa mysiga ''old style'' gatorna och liksom bara upptäcka.
 
 
8. Italien
 
Vet inte ens vart jag ska börja. Finns sååå många platser i Italien jag vill till, tex Rom, Portofino, Milano, Venedig, Toscana, Sicilien mm. Så beroende på vart man åker i Italien så finns det ju lite olika grejer att se och göra. Men tänk att typ shoppa i Milano, kolla på alla sevärdigheter i Rom, äta god mat och  fota alla mysiga vingårdar i Toscana, njuta av vackra Venedig och sola/bada på Sicilien eller i Portofino....
 
9. Tyskland
 
Haha alltså det känns så konstigt att skriva Tyskland på en lista med mina drömdestinationer för kommande året? Kan ju inte riktigt säga att det är en drömdestination. Är lite samma som med typ Lettland och Estland, jag känner att jag måste ha varit i Tyskland, så nära som det är! Nu är det ju inte så att jag vill åka dit bara för att jag känner att jag måste, utan det finns faktiskt en del fint att se där också. Skulle vara kul att kanske typ bila dit.
 
10. USA, Los Angeles
 
Och sist men absolut inte minst, mitt älskade Los Angeles. Jag har ju varit i USA förut, fast då i New York. LA har jag drömt om sedan jag var liten, och det är faktiskt högst upp på listan över mina all time drömresemål. Vet inte ens vad jag ska skriva, jag har alltid varit sjukt fascinerad av LA och drömmer om att bo där i framtiden. Så att eventuellt resa dit i år hade varit rena drömmen.
 
 
 Har ni några drömdestinationer för detta år?
 
 
 
 
 
 22 DECEMBER

 
Igår efter jobbet var det såå fin solnedgång. Hade inte tid att stanna och ta massa bilder men fick iaf denna^ Tycker dock inte att bilden gör det riktigt rättvist, mycket finare i verkligheten....